Strokovni kotiček. Že samo ime nam pove, da v kotičku govorimo o pomembnih stvareh, ki se tičejo našega življenja v sožitju z papigami. Kako se pripraviti pred prihodom papige v naš dom, pravilna izbira in primerna velikost kletke, kje je najprimernejše mesto za kletko, igralnico, nevarnosti, ki prežijo na papigo v našem stanovanju, hiši, sprehodi v naravo z papigami, igrače, igrače, igrače, ki jih nikoli ni dovolj. Pravilna prehrana, nevarna prehrana, koristna prehrana, nevarne, strupene rastline in plodovi. Socializacija papige – življenje z papigo v njenem prvem letu starosti, pa kasneje v obdobju najstništa, pa kasneje z odraslo, spolno zrelo papigo. Kdo je šef – papiga ali mi. Kako organizirati partnersko življenje, da papiga ne postane težavno bitje. Kako se papige obnašajo v naravi in njihovi naravni nagoni. Učenje lepih manir, trikov, ... Zdravje in ukrepi v slučaju bolezni papige, puljenje perja in delo z psihično nestabilno papigo. Specifičnosti posameznih vrst in še mnogo drugih koristnih nasvetov.

Imate vprašanje ki je za vas trenutna uganka, težava, mogoče predlog, mogoče rešitev, mogoče izkušnjo, ki bi koristila tudi drugim. Sistem je narejen tako, da lahko tudi sami dodajate naslove vprašanj ali pa napišete odgovor, izkušnjo.

Skratka kotiček, ki odgovori na vsa podrobna vprašanja naših ljubljenčkov. Redno pa spremljamo najnovejša spoznanja na tem področju in izsledki bodo gotovo objavljeni v tem delu. Koristnih povezav na strokovne domače in tuje strani tudi ne manjka. Pomembno je, da si nenehno širimo obzorje v smislu znanja, izmenjave izkušenj kajti le tako zares lahko živimo življenje v sožitju z enakovrednim partnerjem v hiši – našo papigo.

POMEMBNO: V kotiček je mogoče vstopati z geslom. Napišite e-mail, se predstavite in pogovorili se bomo o dodelitvi gesla tudi vam.

Želim vam obilico koristnega in poučnega branja ter kasneje izvajanja v praksi!

Sekardi Robert

VSTOP V KOTIČEK

 
 

    © 2003 Robert Sekardi. Vse pravice pridržane. Oblikoval: Mitja Zupanec